Pratite nas: Twitter   Linkedin   Facebook

I N T E R K O N T I N E N T A L N A   P U T O V A N J A 

Tajland

 

PHUKET-KRABI-BANGKOK                              KRABI-BANGKOK

28.FEBRUAR - 12.MART, 2018                          03 - 12.MART, 2018

13 DANA AVIONOM                                           10 DANA AVIONOM

Program i cena putovanja                                           Program i cena putovanja

 

Z E L E N O R T S K A   O S T R V A

LETUJTE TOKOM CELE GODINE – BEZ KIŠNE SEZONE, VLAGE, TROPSKIH VRUĆINA 

Zelenortska ostrva – ostrvo S A L 

       

Arhipelag Cabo Verde – Zelenortska ostrva, smešten je u Atlantskom okeanu, zapadno od afričke obale, samo 570 km udaljen od Senegala. Sastoji se od 10 ostrva vulkanskog porekla,na 4000 km2.  Svako ostrvo ima svoje karakteristike što se klime i reljefa tiče, ali su svima zajednički mir, nostalgija, snovi... planine oštrih vrhova, stepe, beskrajne plaže od mekog peska zlatnog odsjaja, lepe dine, kristalno čiste vode.  Vode Atlantika zapljuskuju obale ovih ostrva i doprinose klimi blažoj u odnosu na unutrašnjost Afrike i umanjuju vrelinu saharskog vazduha. Zahvaljujući ujednačenim klimatskim uslovima tokom cele godine, prijatnoj toploj klimi bez tropskih vrućina, postaju sve popularnije mesto za odmor.Temperatura u letnjim mesecima je obično između 26 0C i 30 0C, uz sveži morski povetarac. Ostrva su tokom leta osunčana 7-8 sati. Iako su spektakularne, kratke kiše su karakteristične za letnje mesece  i što je još važnije za Vaš boravak, kiše nisu zastupljene na svim ostrvimaOstrvo SAL kao najsunčanije i ostrvo Boa Vista, skoro da nemaju kišu tokom cele godine. 

SAL -  najsunčanije ostrvo arhipelaga

Ostrvo SAL koje osvaja prelepim plažama, smaragdnom vodom Atlantika, divnom klimom  bez tropskih vrućina, odličnim restoranima i hotelima,mogućnostima za bavljenje sportovima na vodi, ronjenjem... je naš izbor. Ostrvo SAL je najsunčanije od svih ostrva arhipelaga, sa prosečnih 350 sunčanih dana tokom godine. Iako je okružno okeanom, zahvaljujući blizini Sahare i ravničarskom reljefu, vazduh na ostvu je suv, a ostrvo je skoro bez padavina. Boraveći na ostrvu Sal ( ime mu potiče od rudnika soli koji su dugo eksploatisani), svakako treba posetiti i glavni grad ostrva - Santa Maria, sa 15.000 stanovnika, i upoznati se sa tradicijom i istorijom, načinom života, lokalnim stanovništvom. 

Ostrvo je bogato raznim jedinstvenim atrakcijama:

  • pejzažima koji liče na pustinju 

  • pitoresknim mestima kao što je Palmeira na zapadnoj obali sa drvoredima palmi i sa kafeima i radnjama(sa fasadama na kojima su ugrađeni murali) i pastelno obojenim kućama  

  • legendarna laguna Burakona poznata kao Plavo oko ( u zavisnosti od ugla svetlosti podvodna lava dobija oblik oka)

  • Terra Boa gde se u određenim trenucima pesak ”meša” i stvara iluziju blještavila mora  

  • Mesto Esparagos gde se uživa u piću i kupovini suvenira 

  • Pedra de Lume, mesta gde blještava  “platna” raznobojno obojenih soli ”padaju”  niz  strane drevnih kratera, a kada se spustite i zaronite u slanu vodu iskusićete čudesan osećaj plutanja, kao u Mrtvom moru) 

PROGRAM I CENA PUTOVANJA

 NA VAŠ ZAHTEV MOŽEMO OBEZBEDITI

DUŽI PERIOD BORAVKA I DRUGE DATUME PUTOVANJA